2014. augusztus 6., szerda

  J.L. Armentrout - Obszidián Luxen 1. 
(Figyelem esetleges trágár szavak előfordulhatnak)

Mikor főhősönk Katy a napsütötte Floridából egy Isten háta mögötti városkába költözik, szinte már belenyugszik a rá váró unalmas életbe. Az igazából városnak sem nevezhető Ketterman mindössze pár jelzőlámpából; útkereszteződésből és megszállott lakosból áll. Az emberek mint minden kisebb településen: furcsa dolgokról pletykálnak... Talán mégsem olyan unalmas ez a város?
 Katy egész addig nem rajongott a hirtelen jött költözésnek, míg fel nem fedezte új szomszédjait, az észveszejtően dögös Daemon Black-et, és ikertestvérét: Dee-t. Az ikrek nagyon furcsa. Habár gyönyörűek és gazdagok az emberek mégis úgy bánnak velük, mintha UFO-k lennének... Talán azért mert tényleg azok.
 Dee és Daemon évekkel  korábban érkeztek egy Lux nevű bolygóról, melyet ellenségeik, az Arumok porig romboltak. Az utazás közben elvesztették szüleiket, így a többi Luxen-nél nevelkedtek.
 Dee az a tipikus szépség, akinek láttán lányok ezreinek lesz önbecsülési problémája, egyetlen hibája, hogy enyhén szólva is ráférne egy vagy két adag Ritalin. Azonnal barátságot köt Katy-vel, és hivatalosan is legjobb barátnővé avanzsálja. A probléma csak annyi, hogy Dee bátyja Daemon ezt nem nézi jó szemmel. A fiú úgy viselkedik mint egy féltékeny ex-pasi. Első pillanattól kezdve gyűlöli Katy-t, folyamatosan sértegeti és kritizálja. Szóval egy egoista bunkó.
 Katy értetlenül áll a dolgok előtt, de nem hagyja magát.
A folyamatos szócsata és kölcsönös szemétkedés mindaddig folytatódik, míg Katy-t meg nem támadják az utcán. És persze ki más is lenne a megmentő mint Daemon Black. Az ember azt hinné, hogy itt megtörik a jég, és végre egymásba szeretnek... hát nem. Katy és Daemon ugyan úgy gyűlölik egymást, sőt, Daemon most már biztosra veszi, hogy Katy ártalmas a húgára nézve. Bár az tény, hogy csak úgy szikrázik közöttük a levegő, aminek Daemon "exe" a szintén meseszép és szintén Luxen Ash és fivérei Andrew és Adam nagyon nem örülnek, ettől még nem voltozik semmi.
 Katy végre szeretné elfelejteni Daemon-t de ez nem olyan könnyű, főleg, hogy Dee egy ügyes csellel ráveszi bátyját, hogy "Szerezzen piros pontokat Katy-nél". Ez persze csak olaj a tűzre, Katy nem szeretné, ha egy fiú csak azért akarna vele lenni, mert a húga történetesen zsarolja, de hiába minden ellenkezés és visszautasítás, Katy végül kénytelen elmenni Daemon-nal úszni.
 Cseppet sem örül, hogy a fiú fürdőruhában fogja látni, de nem akart megfutamodni, sem igazat adni Daemon-nak miszerint úgyis egyrészes ruhában fog megjelenni, ezért egy dögös piros bikinit választott. Khm... a piros Daemon kedvenc színe.  
 A kiruccanás végül nem sül el valami jól, Daemon percekre eltűnik a víz alatt, de még mielőtt Katy szívrohamot kaphatna, hirtelen felbukkan. Ezt még megspékeljük egy light-os medvetámadással, és kész a baj.
 Katy a tornácon ébred Daemon karjaiban mázlista, nem emlékszik semmi másra csak egy éles villanásra.
Ezután katasztrófák sora követi egymást, és Katy kénytelen rádöbbenni, hogy Daemon több mint egy egyszerű ember. Az eddig unalmasnak hitt kisváros tele van Luxenekkel, és azok ellenségeivel az Arumokkal. Ha ez még nem lenne elég, azzal, hogy Daemon megmentette az életét, nyomot hagyott Katy-n, amit az Arumok kilométerekről megéreznek...

J.L. Armentrout varázslatos világa téged is magával fog ragadni, ne ellenállj, merülj el ebben a fantasztikus könyvben!

Értékelésem: 10/10 
                                Nem igazán leltem semmi hibát a könyvben, ha csak az nem szúrja az ember szemét,                                     hogy a könyv szinte 70%-ban egy Twilight kópia. De mielőtt elrettentenélek elmondom:                                 nincsenek csillogó Luxenek, Black eyed peas-es vámpírok. Armentrout pusztán a                                         cselekményt alapozta az említett könyvre. Ez egy akciódús, kicsit sem nyálas könyv,                                     tele izgalmasabbnál izgalmasabb jelenetekkel. 16 éves kortól ajánlom.

Extrák:
- Szereposztás:

Daemon Black - Péter "Pepe" Tóth                    Katy Swartz - Victoria Justice
(Igen a borítós cuki fiú)

  


Dee Black - Jessica Green                                 Ash Thompson - Taylor Momsen
                                                             


 Az Arumokat körülbelül úgy képzeltem el mint a predátorokat az AVP-ből. (Gőzöm sincs miért)



Twilight vs Obszidián

Mielőtt meglincselnétek, el kell mondanom hogy csak érdekességként szedtem össze a két sorozat közös pontjait. Mielőtt tovább olvasnád, szólnom kell, hogy nagyon szépen darabjaira tudok szedni egy könyvet ha belelendülök. Most is ezt tettem, minden apró részletet kifordítottam és elemeztem. Néha gyakran  túlzásokba is esek, amitől már nem egy blogger és olvasó kapott idegbajt, szóval csak saját felelősségre olvass tovább! :)  (Na igen sok dolgot csak akkor érthetsz, ha olvastad a Twilight-ot)

Akkor most következzenek az említett közös pontok:
 - Dee szinte teljesen olyan mint Alice Cullen 
 - Daemon pedig egy furcsa Edward+Damon Salvatore keverék 
 - A tökéletesen kör alakú virágos rét ami tele van vadvirágokkal...
 - Persze erről a rétről szinte senki nem tud...
 - Mikor Katy-t megtámadja az Arum a könyvtár előtt -  Bellát éppen könyvesbolt keresés közben                   támadták meg.    
 - Mikor Katy-t majdnem kilapította egy kamion - Helló Tyler! 
 - Daemon haragos tekintete és szoborszerű ajkai 
 - "Megállítottad a kamiont anélkül, hogy hozzáértél volna" - Helló Edward! 
 - "Lehet, hogy őrültség, de nem félek tőled." 
 - "Ugye nem csillogsz?" - Ez konkrét utalás a Twilight csillám-vámpírjaira
 - "Nincs szükségünk oxigénre." - Helló ismét Edward 
 - "Akkor meg miért állítottad meg a kamiont? Elég nagy nyűg lehetek a nyakadon!" 
 - És a kérdezz-felelek játék szintén lezajlott a Twilight-ban is.

És még nem csak most kezdődnek az extrák! 
- A Dee-Alice párhuzammal kapcsolatban muszáj belinkelnem egy híres író/blogger, a Media Addict főszerkesztőjének könyvkritikáját, ami szerintem kihagyhatatlan: http://media-addict.hu/2013/07/29/konyvkritika-jennifer-armentrout-obszidian/ 

- Továbbá, a fangirl-ek örömére, Mr. Szexy a könyv borítójáról (Tóth "Pepe" Péter) rendelkezik rajongói oldallal is (bár kétlem, hogy ő vezeti) : https://www.facebook.com/pages/Pepe-Toth/176287269210659

- És persze nem maradhat el a könyvelőzetese sem, tele forró jelenetekkel:  https://www.youtube.com/watch?v=A9aI8VE-mSE 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése