2016. február 28., vasárnap

Kiera Cass - Az Elit


Fülszöveg: A PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani…

Bevezetés: Évek óta figyelemmel kísértem ezt a sorozatot, bár még csak 2 hete vettem rá magam, hogy elolvassam az első részt. Most meg itt ülök, hogy terjesszem az igét. "A párválasztó az Éhezők Viadala és a rózsával szaladgáló Nagy Ő keveréke leszámítva a véres jeleneteket." Legalább is a Publishers Weekly szerint... Én ki merem jelenteni, hogy 35 elszánt nőnél veszélyesebb dolog maximum az atomrobbanás lehet, ha pedig már csak hatan maradnak, Isten óvja azt a férfit, aki fel meri bosszantani őket. 



Miután Maxon Schrave 6-főre szűkítette le a párválasztóban résztvevő lányok létszámát, a helyzet egyre feszültebbé válik, hisz csak egy lány lehet az igazi, így a herceg nem követheti el azt a hibát, hogy vakon követve szívét, végül parlagon marad. 
  Miután America Singer döntésképtelenségének köszönhetően mind a herceg szívében mind a népszerűségi versenyben elhalványul, elszánja magát: ha kell tűzzel-vassal harcba szál. Már csak egy remek indok kellene. Valami amiért harcolgatni lehet! Pasiból kettő is van. Nem mondhatnánk rászorulónak e téren, de van itt egy igen csak ingatag lábon álló királyság! Mi lenne, ha véletlenül romba döntenénk? 

Vélemény: Miközben olvastam a könyvet, folyamatosan azon gondolkodtam, hogy mivel fogom megindokolni a lepontozását. America idegőrlő hisztije és Maxon tehetetlensége miatt az egész Elit cukormázas tortából puskaporos hordóvá vált. Ez az érzelmi-hullámvasút pedig igen könnyen megviseli az embert. De, hogy őszinte legyek: pont ez tette életszerűvé a könyvet. America egy 17 éves lány, aki élete egyik legnehezebb döntését kénytelen meghozni. Ha Aspennel marad, a biztonságot választja, hisz a fiú mindig is ott volt neki még a legnehezebb időkben. Azonban azt is kénytelen bevallani, hogy szívének egy része Maxon felé húz. A titokzatos herceg felé, akit annyira de annyira félreismert. Aki a királyság legsötétebb titkai mellett a szívét és ezzel a királyság jövőjét bízta rá. Akit végül elárult. 
America kénytelen lesz rájönni, hogy nincs arany középút. Valakinek a párválasztó végére össze fogja törni a szívét. A kérdés már csak az, hogy ebbe beleroppan-e egy egész királyság is? Vagy új hercegnőt avatunk? Hamarosan kiderül! Ne maradj ki ebből a lenyűgöző történetből. A párválasztó téged is vár, hogy magával ragadhasson! Én csak annyit tudok mondani, hogy kötelező elem! Még ha tele is van hibákkal és néhol klisés is, nem lehet nem imádni! Hisz épp ez teszi valósághűvé. Abszolút 5 pontos!  


Szereposztás:






Az első rész értékelését itt olvashatjátok: http://reading-er.blogspot.hu/2016/02/kiera-cass-parvalaszto-fulszoveg.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése