2014. december 21., vasárnap

J. L. Armentrout - Origin - Eredet

Luxen 4



Fülszöveg: Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt. 
Sikeresen behatoltak a Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.
Söpörje el, aki az útjába áll? Kérdés nélkül.
Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.
Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel. 
Katy számára csak a túlélés marad.
Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha igazodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémítőek, és amit elárulnak, felzaklató. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek? 
Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.
A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy? 
Együtt maradnak egyáltalán?

Leírás: A Luxen széria 4. kötete perzselően izgalmasra sikeredett. A szereplők élethűbbek mint valaha a cselekmény pedig túlszárnyalja az előző három kötetet együttvéve.
 Miután Katy a Daedalus fogságába esik, Daemon az őrület határán egyensúlyoz. Dawson és Dee ezért a helyi kolónia felügyeletére bízza. Persze dögös főhősünket nem ilyen könnyű kordában tartani, a történet elején kisebb pusztítások árán meglép bébiszitterjei elöl és a Daedalus felé veszi az irányt. 
 A fülszöveg nem hazudik és kicsit sem túloz. A történet során megismerhetjük a Daedalus miért akarok mindig Denazent írni? valós szándékait. Fény derül a sötét titokra, hogy miért is kell nekik annyira az a sok hibrid és luxen... Megtudhatjuk kik is azok az originek, és mindenki "nagy örömére" visszatér a köz ellenség: Blake is. 
 Mint azt már megszokhattuk a történet nagy része Katy szemszögéből íródott, de ezúttal Daemont sem kell mellőznünk. Részletes betekintést nyerhetünk a Daedalus működésébe, és az igencsak különleges kiképzési módszereikbe, melyeket előszeretettel tesztelnek főleg Katyn. Van itt minden: verés, gyilkosság, orvosi vizsgálatok; az egész tiszta Éhezők viadala - na nem mintha ez olyan nagy probléma lenne, sőt. Külön piros pont jár Katy jellemfejlődése miatt, az egyik kedvenc részem volt, mikor eljátszott Blake barátunkkal. (Ördögi kacaj.) Bár, hogy ne csak a szép élményeket soroljam fel: Armentrout szépen megritkította a szereplőgárdát. Konkrétan 5 olyan szereplőt tesz el láb alól, akiket ismertünk és szerettünk már aki...
" A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt." És milyen igaz! Sosem gondoltam volna, hogy pont Ő árulja el Daemonékat. Persze ez a könyv nem csak a halálról szól, tele van élettel, és reményekkel - már ami a Black családot illeti. Ami Dawson és Bethany között történt szerintem már mindenki sejtette, így ez nem is volt nagy meglepetés. És, ki ne hagyjam az új szereplőnket: Archert/ Na Lányok, Őt főleg a ti figyelmetekbe ajánlanám. (Dögös izmos egyenruhás pasi). Hogy ne spoilerezzem le az Oppositiont, csak annyit mondhatok, hogy lesznek még ennél sokkal meglepőbb részek is. :D

A könyv maga nagyon tetszett, pörgős volt és izgalmas. A szereplők hitelesek és igen könnyen megszerethetőek. Dögös pasikból most sem szenvedtünk hiányt, (és itt nem csak Daemon-ra gondolok), de azért a fiúk se szomorodjanak el, hisz a női karakterek sem utolsók. Romantikus fantasy létére az Origin tele van akcióval és öldökléssel. A harcjelenetek szépen kidolgozottak, és hitelesek. Szinte magam előtt látom ahogy összecsapnak. Egy gépfegyver itt egy kis idegroncsolás ott. Fantasztikus! Nagy kedvenceim lettek a kis törpe terminátorok, szívesen elfogadnék egy-kettő házi-Origint. A szereplők közül nagy hatással volt rám Luc, aki 15 éves kamasz létére kész kis maffiavezér. Bárok és luxus rejtekhelyek tulajdonosa, mellesleg egy csettintéssel turmixot csinál az ember agyából. Nagyon szerethető karakter. :D Aztán ott van még az új fiú Archer, aki minimum vetekszik Daemonnal, persze az egyenruhások mindig is a gyengéim voltak, így kicsit sem mondhatom magam hitelesnek. Ha valami újra és izgalmasra vágysz feltétlenül kezdj bele a Luxen szériába, nem fogod megbánni.

Értékelés: Abszolút 5 csillagos, megvan benne minden amire egy fantasy olvasó vágyik, harc, pasik, romantika, akció, kaland és még sorolhatnám. Keverd össze a Terminátort az Éhezők viadalával, fűszerezd meg egy kis Touch-as és kész az Origin. Abszolút letehetetlen, a fantasyk krémje.

Szereposztás:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése