2015. július 3., péntek

Maryrose Wood - Méregnaplók 



Fülszöveg: A 18. század végén járunk: Jessamine Luxton a Hulne Apátság romjai között él édesapjával, a köztiszteletben álló gyógyszerésszel, akinek élete célja, hogy minél többet megtudjon a gyógyhatású növényekről. Ennek érdekében a világ minden tájáról igyekszik beszerezni a különlegesnél különlegesebb egyedeket, melyek közül a legveszélyesebbeket egy zárt méregkertben tartja. 
Egy napon különös fiú érkezik a Hulne kunyhóba: a neve Gyom és a jelek szerint rendkívüli kapcsolat van közte és a növények között. Kicsoda Gyom Mi lehet a titka? És mi készül a méregkert falai mögött? 
A gótikus elemekkel átszőtt, izgalmas és romantikát sem nélkülözi regény a méregkert különös világába kalauzolja az olvasót, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is.

Leírás: Northumberland kicsiny faluja mindig is békés hely volt. Az emberek éltek, és meghaltak, de évszázadok óta nem zargatta őket senki és semmi. Ám most, sötét fellegek gyülekeznek és a Mérgek hercege színre lép. 
  Jessamine Luxton csak egyvalamire vágyott mindennél jobban: az apja elismerésére. Thomas Luxton, a helyi gyógyszerész, a növények szakértője életét a botanikának szentelte. Felesége korai halála után egyedül neveli 15 éves lányát akit mindentől és mindenkitől elszigetelve tart Hulne Apátság-beli otthonukban. A fiatal lány éjt-nappallá téve dolgozik, csak, hogy apja végre beengedje az 'oly rejtélyes Méregkertbe, ahol is a legerősebb és egyben legveszélyesebb növényeket termeszti. 
Gyom
Egy nap azonban furcsa vendég érkezik a kicsiny kunyhóba egy még furcsább ajándékkal, Gyommal. A boszorkánynak tartott fiú rengeteg kellemetlenséget okozott a helyi bolondokháza tulajdonosának: meggyógyította az őrülteket. És ugye minél kevesebb bolond szaladgál az utcákon, Tobias Pratt-nek, a diliházak urának egyre kevesebb pénze lesz, egyszerű a képlet.  Thomas Luxton, habár vonakodik az "ajándék" elfogadásától, mégis befogadja a fiút. Persze nem számol azzal amivel az évezredek során, minden apa megszenvedett: az ifjú Gyom szemet vetett a botanikus féltve őrzött lányára, Jessamine-re. Egy normális apa, ilyenkor minimum erényövet kovácsoltatna, de Thomas Luxton nem éppen így gondolkodik... A kérdés csak az, hogy mi célból? Vajon mire képes egy apa annak érdekében, hogy megszerezze azt amire egész életében vágyott? 
   A Méregkert fellázad és megteszi az első lépést, már csak Gyomon múlik, hogy mit lép. Veszélyes játék kihívni a Mérgek hercegét, aki nem éppen a könyörületességéről híres. 
  Northumberland kicsiny falujára szörnyű vész leselkedik, egy csendes gyilkos járja a környező mezőket, aki mindent lát, és mindent hall, de őt csak egyvalaki érti: Gyom. 

Értékelés: 5/5 Maryrose Wood egy lenyűgöző világot tár elénk, ahol a növények életre kelnek, és bosszút állnak minden elsuttogót szóért, minden leszakított virágért. Te mit tennél meg a szerelem nevében? Képes lennél végignézni egy ártatlan halálát? Esetleg magad vetnél véget egy másik élőlény életének? Ki hitte volna, hogy a botanika ilyen sok ármányt rejt? A virágok gyönyörűek, de néha elég egy csepp édes mérgükből, és örök nyugalomra lelsz. 
   16 éves kortól ajánlom nemtől függetlenül mindenkinek.  

Kedvcsináló szereposztás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése