2016. január 7., csütörtök

Trónok harca 6. évad hivatalos halál-hírek



A hír igaz! A kultikus sorozatot végigkísérő Game of Thrones: The Noble Houses of Westeros című kísérőkönyv ugyan is egyértelműen megerősítette egy szereplő halálát! Figyelem! A bejegyzés innentől kezdve SPOILER mind a könyvekre, mind a sorozatra, beleértve a hatodik évadot is!

Aki hozzám hasonlóan fanatikus imádattal követi a Tűz és a Jég dala (mugli nyelven Trónok harca) minden egyes mozdulatát minden egyes mozzanatát, biztosan belefutott már olyan állandó közhelyekbe, mint, hogy: Havas Jon valójában Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark gyermeke, vagy, hogy Hidegkéz valójában a nyomtalanul eltűnt Benjen Stark; esetleg, hogy Jon maga Azor Ahai, a Fényhozó. Ezek mellett olyan "apróságok is feltűntek, mint Sirio Forell, a bravosi mester, aki a teória szerint maga az arcnélküli ember.
Valljuk be őszintén: Így is elég bonyolult és szívszorító a sorozat, erre rátesznek egy lapáttal, és a rajongók tucatjával gyártják a lehetetlenebbnél-lehetetlenebb teóriákat. Ilyenkor jön jól egy hivatalos könyv, vagy bejelentés, ami tisztázza a dolgokat. A Noble Houses of Westeros is pontosan egy ilyen mű.

Az érdeklődés jelenleg két karakter körül forog: Havas Jon és Stannis Baratheon. Ned Stark fattya, az állítólagos fényhozó Targaryen és a Baratheon-ház jogos örököse, kik vállvetve küzdöttek a Mások ellen, tragikus hirtelenséggel elhaláloztak az ötödik évad végén.

Havas Jon-t az Éjjeli Őrség parancsnokát felesküdt testvérei gyilkolták meg, miután be akarta engedni a Vadakat a Falon túli elhagyatott földekre. Stannis Baratheon pedig  Tarthi Brienne acél-csókjától lelt végső nyugalomra. Azonban tény, hogy Stannis halálát nem mutatták a kamerák, így a sorozat-teóriákra kiéhezett Stannis fanok habzó szájjal álítják mind a mai napig, hogy a Baratheon-ház jogos örököse él. Nos a Noble Houses of Westeros, ezt most tisztázta:

“Stannis was killed outside of Winterfell by Brienne of Tarth, who wished to avenge Renly’s death.”
" Stannis-t Deres mellett érte a halál Tarthi Brienne bosszúra éhes kardja által."

A hírt az HBO megerősítette, Stannis Baratheon halott. 


Ezzel ellentétben Havas Jon köszöni szépen. jól van. A sorozat hivatalos molinóján egy igen csak élő Havas Jon látható, aki érhetetlen módon a mellkasi sérülései következtében vért könnyezik. Lássuk be, Észak nem felejt, Közeleg a tél, és sajtból van a Hold. Havas Jon pedig valószínűleg Chuck Norris fia.
A képről: Két ésszerű teória jöhet szóba, Melisandre és a Mások.
A vörös asszony jelenleg a Fekete várban küldi az érzést, és nagy valószínűséggel képes feltámasztani a holtakat. A Mások pedig (ante portas) már a kapuk alatt vannak. A képen ugyan is nem látszik Jon szeme, mely remélhetőleg nem lett kökény-kék. (Bár megnézném, ahogy Olly-ból Jégzombit avanzsál.) A Jon-t alakító színészt többször is lencsevégre kapták a forgatási helyszínek közelében. Még egy Stark rucis kép is napvilágot látott a hatodik évad forgatásáról:



Forrás: deadline.com
Nos egyvalami biztos, a Trónok harca hatodik évada áprilisban érkezik, azonban a könyvre még várni kell.

Forrás:
 http://www.vanityfair.com
            http://www.deadline.com 
         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése