2016. március 19., szombat

Kelly Oram - Cinder és Ella


Fülszöveg: Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja vesztette el édesanyját egy balesetben, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie. Mesés… Egyvalaki tartja benne a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. Ella annyit tud, hogy a srác vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Á, egyáltalán nem az esete…) Fogalma sincs, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc fantasyregényükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képest a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?
Előszó: Nem mondhatnám, hogy sokat vártam ettől a könyvtől. A fülszöveg alapján egy tipikus love story-ra számítottam, így nem is terveztem, hogy írni fogok róla a blogon. Egy hétvégi kikapcsolódásnak indult, de annál sokkal több lett. Egy brazil szappanoperákat megszégyenítő karakterdráma. 

Nálam valahogy kimaradtak a kortárs tiniregények, így nem is csoda, hogy ez volt életem első "LOL" könyve. A rózsaszín történetek általában megfekszik a gyomromat, és olyankor nem szokásom véka alá rejteni a negatív véleményemet sem. Pedig az ilyen könyvekre nagyon is szükség van, és gyakran tudnak meglepetést okozni a hozzám hasonló előítéletes olvasóknak. Talán mégsem olyan habos-babosak a LOL könyvek? 
  Ella történetét bármelyik brazil szappanopera megirigyelné! Miután egy autóbalesetben elvesztette édesanyját és testének  2/3-a megégett, Ella élete kész katasztrófa lett. A testileg-lelkileg sérült lánynak meg kell tanulnia túlélni mindazt a szörnyűséget, amit L.A. tartogat számára. Egyetlen támasza egy anonimitásba burkolózó fiú, Cinder aki bármire képes lenne érte (azon kívül, hogy személyesen találkozzanak). Végül a sors úgy hozza, hogy kénytelen túllépni az anonimitáson. A kérdés már csak az, hogy túlélik-e a rájuk váró megpróbáltatásokat, vagy mind a ketten elbuknak? 
  
Értékelés: 3,5/5 Nem lett a kedvencem, de érdekes olvasmány volt. Ella története igazán megrázó, ahogy az is, hogy milyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek, ha valaki kilóg a sorból. Kellemesen csalódtam benne, de nem hiszem, hogy bármikor újraolvasnám. 3,5 csillagot adok rá a tucat-történet miatt. Több száz ehhez hasonló könyv van már a piacon, így sajnos nem tudtam találni benne semmi egyedit. Habár Vivian karakterét nagyon megkedveltem, de ez sem javított sokat a helyzeten. A borító valami borzalmas, de legalább a gerince szép. Nem mélyenszántó történet, de néha kell az ember életébe egy kis "tündérmese". 12 éves kortól. 

Montázs:













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése