2015. április 22., szerda

Kiss Ádám - Benk Dénes - Kiss Kiss Benk Benk

Egy könyv egy könyvről, aki könyv szeretne lenni…



Fülszöveg:
 Ádám és Dénes közel tizenkét éven át készítették elő nagyszabású alkotásukat, amely egy olyan kemény fedeles élmény, melyet ritkán tapasztal egy olvasó. A Kiss Kiss Benk Benk káprázatos együttese a látványos akciónak, a fergeteges poénoknak, és a rendkívüli történetmesélésnek. Ereje összehasonlíthatatlan és egyedi, felfedezésért kiállt. A két nagy formátumú, karizmatikus szerző viharos és misztikus kapcsolatán keresztül lehetünk tanúi a könyv tündöklésének és bukásának. E remek eposzt megannyi tréfa és poén, vicc és geg felbecsülhetetlen gyűjteménye teszi feledhetetlenné – írta D. Major Sándorné nyúltenyésztő.


Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy milyen lehet egy ilyen "comedy könyv". Évek óta nyomon követem Kiss Ádám és Benk Dénes munkásságát, így amint volt rá lehetőségem le is csaptam rá. Szerencsére (!) egy leárazáson vettem.
  Szögezzük le: Ez a könyv egy vicc, amit két hangzatos névvel és egy ismert újságíró eltorzított nevével (és skizofrén klónjával) megfűszerezve vesztegetnek elképzelhetetlen áron. El sem tudom képzelni, hogy valaki megvegye ezt a próbálkozásnak sem nevezhető noteszkét 3499FT-ért. Ékes példa ez arra, mikor egy kiadó, vagy annak marketingese nagy hasznot akar húzni olyasvalamiből, amit fél áron sem visznek el a Tesznyóból.
 Félreértés ne essék, imádom Ádám és Dénes poénjait, de ez a könyv (nevezzük így) jó ha 4 igazi poént tartalmaz, a többi csak unalmas és általában röhejes párbeszédekből áll. Irdatlan módon le kell süllyedni a poénokhoz, hogy egyáltalán mosolyogni lehessen rajtuk. Dénesék pellengérre állították többek között a melegeket, a nemzetiségeket, és Csernus Imrét is, akiből sikeresen nőt fabrikáltak. (Rajzzal mellékelve...) Viszont el kell ismernem, hogy legalább az alcím hatásos volt, ez tényleg egy könyv egy könyvről aki könyv SZERETNE lenni.
  Nagyon megdöbbentem, hogy pont az Ulpius adta ki Benkék kis próbálkozást, egyszerűen nem tudom felfogni, hogy adhatták a nevüket egy ilyen vicchez. Remélem a srácok nem gondolták komolyan és csak egy jó szórakozásként tekintettek az írásra, mert nagyon nem megy nekik.

Értékelés: 2/5 Jó szándékom jeléül adok két csillagot, de azt is nehéz szívvel.  Nem tudom, hogy Havas HENRIK tényleg a nevét adta-e Dénesék könyvéhez, ugyan is Havas Hendrik nevű ember legjobb tudomásom szerint nem létezik. Emiatt az "átverés" miatt vontam le 1 csillagot. Ugyan is van az az ember aki nem tudja, hogy Havas Henrik nevét nem Hendriknek írják. Konkrétan ez már a "Kész átverés kategóriája.". Csalódtam kicsit, de mivel össz-vissz 300FT-ért vettem, és mert szép a borítója (jól néz ki a polcon, de komolyan) ezért nem hagytam ott valamelyik padon, hogy valaki mást boldogítson. Örülök, hogy nem okozott maradandó lelki sérülést. Nagyon nem tudod ajánlani. Vegyétek ki a könyvtárból ha kíváncsiak vagytok, de az eredeti árát minimum bűncselekménynek nyilváníttatnám.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése