2016. március 26., szombat

J. L. Armentrout - Shadows (Luxen 0,5)




Fülszöveg: Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe. Veszedelmes. Kísértő. Tilos.. Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül. Elbűvölte. Vonzza. Szereti. Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.
Előszó: Nagyon vártam a magyar kiadást, a Shadows talán a Luxen széria eddigi legjobb kötete. Az Opposition utáni hatalmas csalódásra igazi gyógyír volt minden egyes oldala! 


Értékelés: 5/5 Nagyon ritkán sírom el magam egy-egy történet miatt, de ennek a kis kiegészítő kötetnek sikerült könnyeket csalnia a szemembe annak ellenére is, hogy konkrétan újraolvasás volt. Le a kalappal Miks-Rédai Viktória előtt a csodás munkáért! A magyar kiadás 100%-ban átadja azt a hangulatot, amit a könyv eredeti nyelven nyújt. 
  Dawson és Bethany kettőse egyszerűen csodálatos! Látszik, hogy Armentrout nem csapta össze a történetet. Imádtam a két karakter közötti szikrázást és azt, hogy Dawson teljesen elvesztette az eszét, mikor meglátta Betht. Annak pedig kifejezetten örültem, hogy "ellentmondva a YA szentírásnak", a cselekmény nagy részét Dawson szemszögéből követhettük nyomon. Persze nem egy ilyen könyv van már a piacon, de akkor is ritkaságszámba megy. Az érettségi előtt alig egy hónappal nagyon sokat jelentett az a rengeteg nevetés és izgalom amit a Shadows-nak köszönhetően átéltem. Sokat nevettem és legalább ugyan annyit sírtam is. Több ehhez hasonló könyv kellene a magyar könyvesboltok polcaira. Armentrout pedig szedje szépen össze magát, mert tud ő még különbet is alkotni! 
 16 éves kortól ajánlom minden YA és fantasy rajongónak. 


Montázs&Szereposztás: 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése